Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Sanat Sokağı Turu

Konaklama

Ücretsiz Günübirlik Müze Gezileri

Erken Rezervasyon

Rezervasyon Yap

Tur Tarihi Seçiniz
Ad Soyad
Email
Telefon

Tur Fiyatları

  • Tur Fiyatı 0,00 TL

Tur Programı Tur Programı Yazdır

TEMPO TUR’un sosyal sorumluluk projesi olarak Ankara merkezde; fazla bilinmeyen müzeleri tanıtmak, korumak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla ilk kez başlattığı “Müzede buluşalım” kampanyası kapsamındaki “ücretsiz müze gezileri” 5. yaşını kutluyor.
“Yaşam boyu öğrenme” ilkesiyle hareket eden, keşfetme ve gezi kültürünü kaliteli yaşamın bir parçası olarak benimseyen Tempo Tur, zengin tarih ve kültür birikimi mirasına sahip Ankara’nın müzelerini günışığına çıkarıyor.
Ankara merkezde yaklaşık 49 adet müze bulunuyor. Proje kapsamında bugüne kadar gezi düzenlediğimiz müzeler şöyle;
Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, MKE Kurumu Sanayi ve Ticaret Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi, MTA Tabiat Tarihi ve Mustafa Ayaz Müzeleri, Atatürk Müze Köşkü ve Şefik Bursalı Müze Evi, Meteoroloji Müzesi, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzesi, Haritacılık Müzesi ve Oyuncak Müzesi, Türk Hava Kurumu Müzesi ve TCDD Atatürk Konutu, Pembe Köşk Müze Evi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, PTT Pul Müzesi.
Sonbahar-kış sezonunda (Kasım-Aralık-Ocak-Şubat, Mart) her yıl ücretsiz olarak düzenlenen “müzeleri yaşatalım, müzede buluşalım” projesinde, gezilecek müzelere ilişkin detaylı bilgiler web sayfamızdan duyurulmaktadır.

ÜCRETSİZ MÜZE GEZİLERİNE NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRSİNİZ?

Lütfen e-posta ile (tempo@tempotur.com.tr) hangi müze gezisine kayıt yaptırmak istediğinizi isim ve iletişim numaranız ve e-posta adresinizle birlikte yazılı olarak belirtiniz.
Rezervasyonunuzun kabul edilebilmesi için
Tempo Turizm e-posta gruplarından:

Google
Facebook
Twitter
Pintereset
Instagram

birine üye olmanız gerekmektedir.
Bir üye için iki kişiden fazla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Gezi Tarihi:
Buluşma Yer ve saatleri:
 Dikimevi Metro İstasyonu Talatpaşa Bulvarı Çıkışı saat 13:00

                                          Ulucanlar Cezaevi Müzesi önü saat 13:15 (Aracı ile gelecekler için otopark vardır)
Yaklaşık Gezi Süresi: Cezaevi Gezisi  2 saat, Sanat Sokağı 1 Saat

Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Turu
Ulucanlar Cezaevi, 81 yıllık faaliyet süresi içinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Necdet Adalı, Mustafa Pehlivanoğlu ve İskilipli Atıf Hoca'nın da aralarında bulunduğu 19 kişinin idam edilmesiyle, işkencelerle hafızalardaki yerini aldı. Altındağ Belediyesi, çoğu kişinin hatırlamak dahi istemediği bu mekanı, aslına uygun olarak dizayn ederek hoparlörlerinden çığlık seslerinin duyulduğu, koğuşlarda balmumundan mahkumların bulunduğu, o günlere yaşamak isteyenlere bir süre için de olsa mahkumluğu yaşatacak tecrit odalarının yer aldığı müzeye dönüştürüldü. Ayrıca Müze ziyaretinin daha anlamlı olması için  aşağıdaki linkten Cezaevi ile ilgili 50 dakikalık belgesel filmi gezi öncesi veya sonrasında mutlaka izlemenizi öneriyoruz.
Müze Ücreti: Tam 5 TL, Öğrenci 2 TL. (Katılımcılar tarafından ödenecektir)
Ulucanlar Müzesi'nin gezilmesinden sonra isteyenlerle yanındaki Sanat Sokağını gezeceğiz.

Önemli not: Cezaevi içerisi soğuk olacağından, kazak, hırka, polar gibi koruyucu kıyafetler bulundurmanızı öneriyoruz.
Sanat Sokağı
Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü’nde inşa edilen, toplam 22 evden oluşan Sanat Sokağı, birçok sanatçıya ve sanat dalına ev sahipliği yapıyor. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan süsleme sanatlarında çalışmaların da yapıldığı Sanat Sokağı, bir anlamda, geleneksel sanatları geleceğe taşıyor. Sanatçılar, geleneksel sanatlardan ebru, tezhip, çini, minyatür, kaatı ve daha birçoğunu genç kuşaklarla tanıtıyor.
Ankara’nın merkezinde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin hemen arkasında Hamamönü’nde bulunan Sanat Sokağı, kendi alanlarında önemli işlere imza atmış, icra ettikleri sanatı yaşatmaya çalışan onlarca sanatçıya ev sahipliği yapıyor. Toplam 22 konaktan oluşan kompleks yapı, bu yönüyle de dev bir atölye görevi görüyor.
 

ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ BELGESELİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

1.BÖLÜM

2.BÖLÜM

Gezimize katılan PINAR ŞENAY'ın blog yazısı için tıklayınız...