Göksu Şelalesi, Ermenek, Mut, Alahan Turu

Konaklama

Selçuklu Ermenek Otel
Tüm odalarında tv, uydu, mini bar, sıcak su, saç kurutma makinesi, mini kasa
Yarım Pansiyon Konaklama

Erken Rezervasyon

Gezi tarihinden 21 gün önce gezi ücretini yatıranlara kişi başına 200 TL indirim veya peşin fiyatına 4 taksit.
Çocuk indirimleri anne-baba veya iki büyükle aynı odayı paylaştığında geçerlidir ve çocuk ücretlerinde erken rezervasyon indirimi uygulanmaz.

Rezervasyon Yap

Tur Tarihi Seçiniz
Ad Soyad
Email
Telefon

Tur Fiyatları

  • İki Kişilik Odada Kişi Başı 0 TL
  • Tek Kişilik Oda 0 TL
  • Odada 3. Kişi 0 TL
  • Çocuk (6-12) 0 TL
  • Bebek (0-6)0 TL

Tur Programı Tur Programı Yazdır

45.YIL!
TEMPO TUR TECRÜBESİ İLE GEZİN, KEŞFEDİN

''YHT ile''
GEZİLECEK YERLER

Göksu Şelalesi, Ermenek, Ermenek Kalesi, Meraspolis Mağarası, Tol Medrese, Zeyve Pazarı, Mut, Mut Kalesi, Alahan Manastırı, Sertavul Geçidi
Bu gezimizde katılımcı sayısı 22 kişi ile sınırlandırılmıştır.

1.GÜN: ANKARA, GÖkSU ŞELALESİ, ERMENEK

Sabah  saat 06.00’da Hızlı Tren Garı'nda buluşma. Saat 06.25'de Karaman'a hareket. Saat 09.05'de Karaman'a varış ve aracımız ile Göksu Şelalesi'ne hareket ediyoruz ve Göksu Şelalesi'ni görüntüleyerek platformda yürüyoruz. Gezimizi bitirip yolumuz üzerinde Emirler Pınarında mola verdikten sonra yolda güzel görüntüler eşliğinde Ermenek'e  varıyoruz. Ermenek’te büyüleyici doğal güzellikler yer alıyor. Ermenek Kalesi’nin altında bulunan ve birçok eski yapıyı barındıran yerleşim alanında yapacağımız gezide; kaya yerleşimi manzaraları eşliğinde yürüyerek Ermenek Baraj Gölü'nü, Torosları, Ulu Cami, 1934 yılında elektrik üretimi yapılan Meraspolis Mağarası’nı (dıştan görülmesi), çeşme ve eski evleri gördükten sonra, Tol Medresesi’ni geziyoruz sonra Ermenek’te yapılan şekersiz pekmezli helvanın tadımını ve alışverişini yapıp otelimize hareket ediyoruz. Gezimizin ardından otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
* Sonbahar dönemine denk gelen turlarımızda şelale gezimizden sonra Gök Üzüm bağlarını ziyaret edeceğiz. Pekmez ve üzüm alışverişi yapacağız.
2.GÜN: ZEYVE PAZARI, GÖKSU VADİSİ, MUT, ALAHAN MANASTIRI, SERTAVUL GEÇİDİ, ANKARA
Kahvaltı sonrası önce Ermenek Barajı ve Yayla Pazarı Köyü sınırları içerisinde yer alan, 600 yıllık tarihi Zeyve Pazarı Mesire Alanı'na gidiyoruz. Zeyve Pazarı, Torosların ortasında bir tabiat harikası. Sit alanı olan yerde üç yüz den fazla, yaşları 800 ile 200 yıl arasında değişen çınar ağaçları bulunuyor. Mesire alanının 300 metre yukarısında aniden kaynamaya başlayan pınarlar, Zeyve Çayı'nı oluşturuyor. Çay, mesire alanında değişik büyüklüklerde şelaleler oluştururken, seyri hoş bir manzara ortaya çıkıyor. Zeyve pazarında yöre halkı ürettiği sebze, meyvelerin yanında, kekik, kimyon, ada çayı, sumak gibi ürünleri de satmaktadır. Pazara gelen, bir ürün getiriyor, ürününü sattıktan sonra kendi ihtiyacı olanı alıp gidiyor. Her taraf sanki doğal bir fotoğraf stüdyosu. Artık çalışmayan eski su değirmenleri bu dekoru tamamlayan unsurlar. Daha sonra Mut'a doğru yolumuza devam ediyoruz. Mut'ta vereceğimiz yemek molasından sonra Taşhan, Lala Paşa Cami ve Mut Kalesi'ni geziyor ve süt ürünleri alışverişi yapıyoruz. Daha sonra erken Hristiyanlık dönemi yapılarından biri olan ve yaklaşık 1000 metre rakımda bulunan Alahan Manastırı'na gideceğiz. Alahan Manastırı Toroslara tepeden bakan bir konuma sahiptir. Tarsus'lu Pavlus (St Paul) ve yine Tarsus'ta yaşamış Hristiyanlığın öncülerinden Barnabas, M.S. 41 yılında Hristiyanlığı yaymak için Anadolu’da çeşitli yolculuklar yapmışlardır. Bu azizlerin gezileri sırasında konakladıkları hemen her yerde anılarına tapınaklar yapılmıştır. Fakat, o tarihte Hristiyanlık henüz resmi din olmadığından ve ibadet gizli olduğundan tapınakların da gözden uzak ve ulaşımı güç yerlerde olması tercih edilmiştir.  Alahan Manastırı'nın olduğu yerde de böyle bir tapınağın yapıldığı anlaşılmaktadır. Ancak bu günkü manastır 5. yüzyılda inşa edilmiştir. Manastırı yaptıran kişi manastırda lahdi ve bir kitabesi olan Tarasis adlı bir rahiptir. Kimi kaynaklar manastırın M.S. 440-442 yılları arasında, kimi kaynaklar da M.S. 474 ten sonra inşa edildiği görüşündedir. Evliya Çelebi; manastır için "usta elinden yeni çıkmış gibi duruyor" tanımlamasını yapmıştır. Manastır gezimizin ardından Sertavul Geçidi'nde kısa bir mola veriyor ve Karaman tren garına hareket ediyoruz. Saat 20.05'de Ankara'ya hareket. Saat 22.46'da sularında Ankara'ya varış.

BLOG YAZI
Bülent VARLIK'ın Ermenek, Göksu Şelalesi, Hadim yazısına ulaşmak için lütfen tıklayınız

HİZMET BEDELİ VE KAPSAMI
Tur esnasında kullanılmayan hizmet bedelinin sonradan iadesi mümkün değildir.
Turlarımız otel, ulaşım aracı, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez.
Tempo Tur'un gündüz gerçekleştirilen tüm tur programlarında "ekstra tur bedeli" adı altında ayrıca para toplanmaz.

ULAŞIM
Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren ile
Ara ulaşımlar minibüs ile yapılacaktır.
ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
44 yıllık Tempo Turizm deneyimi! , özel araç ile ulaşım, otelde konaklama (1), kahvaltı (1), akşam yemeği (1), seyahat güvence sigorta poliçesi, milli park ve özel müze giriş ücretleri, rehberlik hizmetleri ve KDV.
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Tüm öğle yemekleri, son gün akşam yemeği, yemeklerde alınacak alkollü ve alkolsüz içecekler.
GEREKLİ MALZEMELER
Rahat bir yürüyüş giysisi, yağmurluk, yürüyüş ayakkabısı, koruyucu krem, kazak, yedek ayakkabı, yedek çorap, yedek çamaşır ve giysi, küçük sırt çantası , su kabı, antibakteriyel jel, gözlük, fotoğraf makinesi, yedek hafıza kartı, şarj cihazı, mayo, terlik ve havlu.

Seyahat Güvence Sigorta Poliçesi Genel ve Özel Şartlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız

DİĞER BİLGİLER
-Size özel tur için arayınız.
-Gezi ücretine dahil olmayan yemeklerde rehberlerimiz yer veya yerler önerir, ancak önerilen yerlerden hizmet alma zorunluluğu yoktur.
Gezi programını aksatmamak koşuluyla konuklarımız diledikleri yerden hizmet alabilirler.