Denizli, Buldan, Tripolis Antik Kenti ve Sudan Koyun Geçirme Şenliği
Konaklama
Erken Rezervasyon
Tur Tarihi Seçiniz
Tur Satın AlTur Fiyatları
- İki Kişilik Odada Kişi Başı 0 TL
- Tek Kişilik Oda 0 TL
- Odada 3. Kişi 0 TL
- Çocuk (6-12) 0 TL
- Bebek (0-6)0 TL
Tur Programı
1.Gün: Buluşma ve hareket
Akşam saat 23.45 Tempo Tur önünde buluşma ve hareket.
2.Gün: Buldan, Tripolis Ören Yeri, Denizli
Sabah saatlerinde Türkiye’de dokumanın başkenti Buldan’a ulaşıp, kısa bir yolculuk daha yaparak Süleymanlı Yayla Gölü’ne çıkıyoruz. Bizim için hazırlanmış kahvaltımızı burada yapıp manzarasıyla bizleri büyüleyecek ortamın tadını çıkaracağız. Arzu eden misafirlerimizle göl kenarında kısa yürüyüşler yapacağız. Daha sonra Buldan merkeze dönüyoruz. Eski cezaevinin olduğu binada dokuma ile ilgili bilgi aldıktan sonra dokuma ürünlerinin olduğu çarşıda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Sonraki durağımız eski çağlarda Lidya şehirleri arasında yer almasına karşın Frigya ve Karya bölgelerine ulaşımı sağlayan önemli sınır, ticaret ve tarım merkezlerinden biri görünümündeki Tripolis Antik Kenti. Kent içinde kazılar devam etmekte. Ortaya çıkarılan bölümleri gezdikten sonra Denizli’ye hareket. Otelimize yerleşmeden önce Denizli Tarihi Kaleiçi çarşısını dolaşacağız. Denizli ilinin en eski ve günümüzde de halen önemli tarihi ve turistik bir arastasıdır. Tarihi Kaleiçi çarşısında yok olmaya yüz tutmuş kuyumculuk, bakırcılık, demircilik gibi geleneksel el sanatları ürünlerinin üretim ve satışı yapılmaktadır. Ayrıca çarşı ve yakın çevresinde tekstil kenti olan Denizli’de üretilen her türlü tekstil ürününü bulmak mümkündür. Ardından otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama Denizli’deki, otelimizde.
3.Gün: Denizli, Çal, Aşağıseyit Köyü, ''Sudan Koyun Geçirme'', Ankara
Erken alacağımız kahvaltı sonrası hareket. Yol güzergahımız adını ilçeden alan meşhur Çal Karası üzüm bağları ile dolu. Bağları fotoğraflamak için kısa molalar vererek üzüm de yiyeceğiz. Çal ilçesine ulaştığımızda günümüzün büyük bir bölümünü Aşağıseyit Köyü'nde geçireceğiz. Bu sene 846.ncı yılı düzenlenmekte olan ''Sudan Koyun Geçirme'' geleneği etkinliklerine katılacağız. Etkinlik programına göre bölgede yer alan Kısık Kanyonu, Kırık Minare, ve Apollon Tapınağı’nı da gezip, göreceğiz. Akşam 17.00 de dönüş yolculuğumuz başlayacak. Yolumuz üzerinde Çivril yakınlarında yüksek sayılarda su kuşuna ev sahipliği yapan Işıklı Gölü kıyısındaki mola veriyoruz. Burada gözleme ve yoğurt yemenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Akşam saat 23.00 sularında Ankara’ya varış ve gezimizin sonu.
Sudan Koyun geçirme Efsanesi
Efsaneye göre; Karakoyunlu aşiretinden bir çoban, Çal yöresine yerleşir ve bir beyin kızına aşık olur. Bey de çobana, kızını vermek için, "Koyunlarına 3 gün boyunca tuz yedireceksin ve Büyük Menderes Nehri'nden su içilmeden karşıdan karşıya geçireceksin" diye şart koşar. Çoban istenileni yapar, ancak koyunlar sudan geçer geçmez susuzluktan ölür. Ne var ki bey kızını yine vermez. Çoban, kara koyunu ile aşık olduğu kıza ağıt yakar. Bu ağıda dayanamayan kız hastalanır. Beyin adamları da ahıra girip çobanı bağlar. Ahırdan kaçan kara koyun, kızın evine gidip boynuzlarıyla kapısını açar. Kız tehlikeyi anlar ve çobanın kardeşlerine haber verir. Çoban ölümden kurtulur. Ancak kız, bir süre sonra hasta olur ve ölür. Çoban, ömrünü dağlarda kaval çalarak geçirir. Sevdiği kıza ve çok sevdiği kara koyununa türküler ve ağıtlar yakar. Yöne halkı da her yıl koyun sudan geçirme yarışmasıyla büyük aşka olan saygılarını gösterir. Denizli'nin Çal İlçesi'nde, 8 asırdır sürdürülen UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer vermeyi düşündüğü Sudan Koyun Geçirme yarışlarında çobanlar, 'el koyun' adı verilen sürübaşı koçlarıyla birlikte koyun sürüsünü Menderes Nehri'nin soğuk sularına atlatarak karşıya geçirmeye çalışacak.