Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Turu

Konaklama

Ücretsiz Günübirlik Müze Gezisi

Erken Rezervasyon

Rezervasyon Yap

Tur Tarihi Seçiniz
Ad Soyad
Email
Telefon

Tur Fiyatları

  • Tur Fiyatı 0,00 TL

Tur Programı Tur Programı Yazdır

TEMPO TUR’un sosyal sorumluluk projesi olarak Ankara merkezde; fazla bilinmeyen müzeleri tanıtmak, korumak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla ilk kez başlattığı “Müzede buluşalım” kampanyası kapsamındaki “ücretsiz müze gezileri” 5. yaşını kutluyor.
“Yaşam boyu öğrenme” ilkesiyle hareket eden, keşfetme ve gezi kültürünü kaliteli yaşamın bir parçası olarak benimseyen Tempo Tur, zengin tarih ve kültür birikimi mirasına sahip Ankara’nın müzelerini günışığına çıkarıyor.
Ankara merkezde yaklaşık 49 adet müze bulunuyor. Proje kapsamında bugüne kadar gezi düzenlediğimiz müzeler şöyle;
Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, MKE Kurumu Sanayi ve Ticaret Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi, MTA Tabiat Tarihi ve Mustafa Ayaz Müzeleri, Atatürk Müze Köşkü ve Şefik Bursalı Müze Evi, Meteoroloji Müzesi, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzesi, Haritacılık Müzesi ve Oyuncak Müzesi, Türk Hava Kurumu Müzesi ve TCDD Atatürk Konutu, Pembe Köşk Müze Evi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, PTT Pul Müzesi.
Sonbahar-kış sezonunda (Kasım-Aralık-Ocak-Şubat, Mart) her yıl ücretsiz olarak düzenlenen “müzeleri yaşatalım, müzede buluşalım” projesinde, gezilecek müzelere ilişkin detaylı bilgiler web sayfamızdan duyurulmaktadır.

ÜCRETSİZ MÜZE GEZİLERİNE NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRSİNİZ?
Lütfen e-posta ile (tempo@tempotur.com.tr) hangi müze gezisine kayıt yaptırmak istediğinizi isim ve iletişim numaranız ve e-posta adresinizle birlikte yazılı olarak belirtiniz.
Rezervasyonunuzun kabul edilebilmesi için
Tempo Turizm e-posta gruplarından:
Google
Facebook
Twitter
Pintereset
Instagram

birine üye olmanız gerekmektedir.
Bir üye için iki kişiden fazla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Turu
Gezi Tarihi: Daha sonra açıklanacaktır.
Buluşma Yeri: Tandoğan Ankaray İstasyonu Çıkışı Saat: 13:30
Yaklaşık Gezi Süresi: 1,5 Saat
Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu Şeref Salonu'nun altındaki 3 bin metrekarelik sütunlu alanda, 2002 yılında ziyarete açılmıştır.
Müzenin Misak-ı Milli Kulesi ve İnkılap Kulesi arasında bulunan kısmı, 1960'dan bu yana Atatürk müzesi olarak hizmet vermektedir. Bu bölüm, Kasım 2001'de başlayan ve 9 ay süren bir çalışma sonunda yeni bölümlerle birleştirildi ve Büyük Taarruz'un 80. yıldönümü olan 26 Ağustos 2002 tarihinde dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile başbakanı Bülent Ecevit tarafından ziyarete açıldı. Müze, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun talimatı ile yaptırılarak Genelkurmay Başkanlığı'nın sanat danışmanı Mehmet Özel'in koordinatörlüğünde hazırlanmıştır.
Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi dört bölümden oluşur: Birinci bölümde Atatürk'ün özel eşyaları; ikinci bölümde Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları panoraması; üçüncü bölümde Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz panoraması; dördüncü bölümde Atatürk devrimlerinin fotoğraf ve açıklamalarla tanıtıldığı, rölyeflerle zenginleştirilmiş tonozlu koridor bulunmaktadır.

ANITKABİR’İ ZİYARET KURALLARI
1. Anıtkabir’e bisiklet, motorsiklet, kamyon ve at arabası ile girilmez.
2. Anıtkabir’e el çantalarından başka hiçbir eşya, çanta, valiz, bavul, torba ve poşet alınmaz. Getirilenler nizamiyelerdeki emanet dolaplarında muhafaza edilir. Ancak bırakılan kıymetli eşyalarla ilgili sorumluluk kabul edilmez.
3. Anıtkabir’e asker ve polis gibi resmi görevli olarak gelenler dışında silahla girilmez. Silahlar nizamiyelerdeki emanet doiaplarında muhafaza edilir.
4. Ziyaretçiler araçlarını sadece kendilerine gösterilen otoparkta çizgilerle belirlenmiş yerlere park edebilirler. Park yeri kirletilmez ve araçta bırakılan kıymetli eşyalarla ilgili sorumluluk kabul edilmez.
5. Anıtkabir’in içinde piknik yapılmaz, ateş yakılmaz, çiçekler ve meyveler kopartılmaz, çimlere basılmaz.
6. Ziyaretçiler yanlarında kedi, köpek vb. evcil hayvanlar ile Anıtkabir’e giremez.
7. Anıt Bloğu içerisinde müsaade edilen yerler dışında oturulmaz, düşme tehlikesi olan yerlere yaklaşılmaz.
8. Aslanlı Yol üzerindeki heykellerin üzerine çıkılmaz, oturulmaz.
9. Ziyaretçiler dinlenme salonu dışında hiçbir yerde sigara içemez, elinde yiyecek veya içecekle dolaşamaz, yerlere kabuklu yemiş artıkları ile, kağıt, ciklet vb. kirletici maddeler atamaz.
10. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi içinde fotoğraf çekilemez ve kamera ile kayıt yapılamaz. Ancak basın ve diğer kuruluşların Anıtkabir’i tanıtıcı film ve fotoğraf çekim talepleri özel izne tabidir.
11. Şeref Holü’ne resmi üniformalı kişiler dışında şapka ile girilmez.
12. Anıtkabir içinde görgü ve terbiyeye aykırı harekette bulunulamaz, gürültü yapılamaz, slogan atılamaz. Bildiri dağıtmak, siyasal ve toplumsal konularda basına demeç vermek ve topluluğa hitap etmek yasaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına uygun davranışlar sergilenmesine özen gösterilir.
13. Ziyaretçiler müze içerisinde sergilenen vitrin, fotoğraf, tablo, rölyef ve büstlere dokunamaz ve yaslanamaz.
14. Kule içerisinde sergilenen otomobil, top arabası, fotoğraf ve diğer objeleri izlerken uyarı hatları geçilmez.
15. Grup ziyaretlerinde grubun başındaki rehber ve öğretmenler, gruplarının yukarıda belirtilen kurallara uymasından sorumludurlar.